Smještaj

Kuća seoskog turizma "Vrata Biokova"

BED & BIKE! 
Chalet Vrata Biokova je 300 godina stara, tradicionalna, ali luksuzna kamena kuća koja se nalazi u netaknutoj okolici Parka prirode Biokovo na 900m nadmorske visine. Zapanjujući pogledi, priroda, svjež zrak, mir, životinje, zvjezdano nebo ostavit će vas bez riječi. Plaže i gradovi na obali udaljeni su samo 15 km. Na imanje se može doći automobilom! Biciklisti dobrodošli! 

Prostor

Ova šarmantna planinska kuća smještena na planini Biokovo na 900 m nadmorske visine je nedavno raskošno renovirana, 300 godina stara kamena kuća s bogatom poviješću. Izvorno je bila pošta u 18. stoljeću i spajala je rivijeru sa zaleđem. Bilo je to mjesto za razmjenu konja i kolica, i mjesto za časnike i putnike da se odmore. 
Nekretnina se nalazi na povijesnoj cesti koja je izgrađena u doba austrougarskog carstva i Napoleona. Cesta je povezivala Makarsku rivijeru s Bosnom i Hercegovinom i danas je jedna od cesta s najvišom visinom. 
U prošlosti, a i do danas, ali u manjoj količini, područje je bilo veliko poljoprivredno polje za razne usjeve i divlje ljekovito bilje. 
Izvorno je kuća izrađena od kamena koji su iskopani iz zemlje kako bi spremnik za vodu koji je još uvijek u uporabi i ispunjen kišnicom. Izvorni graditelj ostavio je potpis na fasadi u obliku ženskih grudi kao podsjetnik na njegovu divnu ženu koja je rodila svoje dvije kćeri. 
Chalet se nalazi u Parku prirode Biokovo – područje s visokim prirodnim, znanstvenim, kulturnim, obrazovnim, turističkim i rekreacijskim vrijednostima. 
U blizini se nalazi restoran “Vrata Biokova” u vlasništvu domaćina. Restoran nudi svježa tradicionalna jela i pripremljene obroke svaki dan. Uz restoran se nalazi i ranč sa konjima, a ova lijepa elegantna stvorenja slobodno lutaju na poljima. Oni su prijateljski i navikli na ljude. 
Vaši domaćini nude doručak koji je uključen u cijenu, a nude vam mogućnost naručivanja i isporuke namirnica uz dodatni trošak.

Planinska kuća sastoji se od kuhinje s blagovaonom i dnevnog boravka, dvije spavaće sobe s 1 king size krevetom i krevetom na kat, dvije kupaonice i jedan WC. 
Ispred kuće je terasa s whirlpoolom i vanjskim prostorom za sjedenje i parkirnim mjestom.

Kuća je ukrašena na tradicionalan način s velikom pažnjom na detalje … stvarno ima taj autentičan osjećaj.

Odmorite se od svakodnevnog stresa, gužve i užurbanosti i uživajte u privatnosti s obitelji i prijateljima, istražite prirodu, poglede, mediteranske biljke i najljepšu planinu u Hrvatskoj.

Dostupno gostima

Cijela imovina je na raspolaganju.

Interakcija s gostima

Domaćini se uvijek mogu dobiti telefonski poziv ili ih možete pronaći u restoranu.

Ostale napomene

Smješten u Parku prirode na 900m nadmorske visine. Objekt se može doći automobilom. Cesta je uska i zakrivljena. Biciklističke ture u susjedstvu.

Pročitajte dojmove naši klijenata:

Super toll grundsaniertes Haus. Die Ranch und Restaurant “Vrata Biokova” ist unmittelbar in der Nähe.

Heinz van Ermingen
Smještaj

Super toll renoviertes Steinhaus im wunderschönen Naturpark Biokovo! Herrlich zum Relaxen, Wandern oder für einen romantischen Urlaub! Gastgeber sind wunderbare Menschen! Kann ich nur wärmstens empfehlen!

Beatrix Meszarich
Smještaj